Migdolų miltų paruošimas



Migdolų miltai naudojami kai kuriems kepiniams (pvz., jų dedama į biskvitinę tešlą), taip pat tai yra pagrindas gaminant naminę marcipaninę masę. Lietuvos parduotuvėse paruoštų migdolų miltų matyti neteko, tačiau užsienyje tai yra pakankamai populiarus produktas, pasižymintis išskirtinai aukšta kaina.

Apie šių miltų paruošimą rašau todėl, kad migdolai (kaip ir kiti riešutai) yra labai riebūs, todėl svarbu, kaip bandysite juos smulkinti labai greitai ima skirtis migdolų sviestas.

Pirmiausia riešutus reikia nuplikyti karštame vandenyje, tada panardinti į ledinį vandenį (kad atšoktų migdolų odelė taip paruošti jie itin lengvai nusilups). Atvėsinus riešutus, juos reikėtų nusausinti ir nulupti. Šis darbas nebus sudėtingas riešutas pats išslys iš luobelės.

Nulupti riešutai sukapojami peiliu. Sukapojus, juos galima kiek pakepinti sausoje keptuvėje (nereikėtų leisti pagelsti tik kiek nugarinti vandenį, kurio riešutai prisigėrė plikomi). Malti riešutus galima kapotuvu ar kavamale, ir čia svarbi viena taisyklė: riešutai turi būti malami mažomis porcijomis ir šis procesas turėtų trukti kuo trumpiau, kitaip vietoje migdolų miltų paruošite migdolų sviestą.

Plikomi riešutai

Prieš nulupant

Nulupti migdolai

Sukapojus peiliu

Kaitinant keptuvėje

Prieš malimą

Sumalti riešutai

Migdolų miltai prieš įmaišant į tešlą