Torto – princesės formavimas




Iš tiesų ši princesė yra tiesiog kiek netradiciškai suformuotas dviaukštis tortas. Tokį tortą galima daryti ir vieno aukšto (tada valgomas bus tik princesės sijonas), tačiau dviaukščio torto atveju, pirmasis aukštas pasitarnauja kaip pjedestalas, ant kurio galima visaip ištampyti sijoną. Tortą – princesę paruošti bus lengviausia, jei naudositės ne kepamo, o stingdomo šaldytuve torto receptu. Idealiai tiks varškės pagrindo tortai, į kuriuos dedama sviesto.



Pirmąjį torto aukštą paruoškite bet kokioje torto formoje ir apdenkite cukrine mase (šioje svetainėje esu įdėjusi savo cukrinės masės receptą, tačiau galite naudoti bet kokį kitą receptą ar puošti pirmąjį aukštą bet kuriuo kitu būdu, nenaudojant tokio tipo masės).

Antrajam torto aukštui - princesės sijonui pagaminti naudoju sulčiaspaudės indelį. Man patinka jo aukštis, o svarbiausia, jis turi kaklelį, ant kurio labai patogu ištempti šleifą, kad sijonas atrodytų natūraliau.

Pirmiausia sulčiaspaudės indelį reikia iškloti maistine plėvele. Tada indelis pripildomas įdaro, jo viršus taip pat uždengiamas plėvele ir „sijonas“ keliauja į šaldytuvą stingti.

Sustingęs „sijonas“ perkeliamas ant paruošto pirmojo torto aukšto. „Sijone“ padaroma duobutė, į kurią bus įstatoma viršutinė princesės kūno dalis. Tada sijonas aplyginamas tuo pačiu torto įdaru arba sviestiniu kremu (kaip pasigaminti sviestinį kremą, žiūrėkite šios svetainės receptų skiltyje). Lyginant daugiausia dėmesio reikėtų skirti tai „sijono“ daliai, kuri suformuota sulčiaspaudės indelio kaklelyje: reikėtų kiek sušvelninti kampus, pripildant tarpus idaro. Taip pat reikėtų aplyginti ir dalį po kakleliu, einančią link indelio dugno, nes ant jos kris sijono šleifas – svarbu, kad būtų gražus nuožulnumas.

Aplyginus antrąjį aukštą, cukrinės apdengimo masės pagalba formuojamas pats princesės sijonas. Virsutinė princesės kūno dalis įstatoma į duobutę prieš užklojant paskutinį apdengimo masės sluoksnį. Aš šiuo atveju sijoną dariau dviejų spalvų, tad užklojau žydrąją apdengimo masę, suformavau klostes, įstačiau princesės viršutinę kūno dalį ir tik po to dengiau tamsiai mėlyna mase. Tokiu būdu geriau „integruosite“ kūno viršų į tortą.

Beje, dėl viršutiniosios princesės kūno dalies... Jei tai bus figūrėlė, pagaminta iš cukrinės gėlių masės ar marcipano, o tortas – gana drėgnas, figūrėlės apačią galima padažyti šokolade (šis neleidžia prasiskverbti drėgmei). Jei tai bus speciali komercinė figūrėlė, pagaminta iš kontaktui su maistu pritaikytos plastmasės, ją galima įstatyti tiesiai į tortą – nieko papildomai daryti nereikia. Taciau jei naudositės vaikišku žaisliuku (yra gana populiaru naudoti lėlės barbės kūną nuėmus kojas), jį reikia izoliuoti nuo maisto. Paprasčiausia tą padaryti apsukant aliuminio folija tą kūno dalį, kuri liesis su tortu.



Kai princesė turės visus numatytus sijono sluoksnius, reikėtų leisti tortui pastovėti šaldytuve (kad apdengimo masė sutvirtėtų). Po to jau galima užbaigti tortą likusiais papuošimais. Aš šiuo atveju pridėjau šiek tiek detalių viršutiniajam sijono sluoksniui, o apatinįjį sijono sluoksnį papuošiau daugybe gėlyčių, kurias nutęsiau ir ant "pjedestalo", išdėstydama spiraline kryptimi (atitinkamai, kur žiurėjo sijono klostės), kad suteiktų įspūdį, tarsi gėlės ten nupūstos vėjo ar nubyrėjusios nuo sijono princesei besisukant.