Gaivus tortas iš artistinių želė likučių


Po to, kai buvo suformuota dekoratyvioji želė, paruoštos želatinos likučių neišmeskite jų pagalba galima pasigaminti puikių desertų. Skaidrios želė likučius greičiausiai sunaudosite sušaldę nedideliuose indeliuose, kuriuose vėliau galėsite formuoti gėlių žiedus ar kt. dekoracijas; tuo tarpu iš pieno želė likučių galite pasigaminti šį gaivų tortą.


Reikalingi produktai:


  • Dekoratyvinės pieno želės likučiai (bent pusė recepte nurodyto kiekio)
  • 3 bananai
  • Vienas 450g indelis riebios (36%) grietinėlės
  • Pakelis plombyro skonio varškės arba paprastos varškės
  • Šviežių arba atšildytų aviečių; arba su cukrumi trintų aviečių (gali būti ir uogienė)
  • 2 š. želatinos granulių
  • 1 šviesus biskvitas (nebūtina)

1 torto sluoksnis: dekoratyvusis sluoksnis, suformuotas tortinės ar kito pasirinkto indo dugne.

2 torto sluoksnis: Sukapoti 3 bananus, sumaišyti juos su pieno želė likučiais. Išplakti apie 300 g grietinėlės iki standumo, įmaišyti į bananų sluoksnį, viską lygiai paskleisti tortinėje ir palikti šaldytuve, kad sustingtų.

3 torto sluoksnis: Pakelį plombyro skonio varškės sumaišyti su avietėmis (arba pertrinti pakelį paprastos varškės ir sumaišyti su avietėmis, trintomis su cukrumi). Išplakti likusią grietinėlę, viską sumaišyti ir paskleisti tortinės viršuje.

4 torto sluoksnis: Uždėti biskvitą ant aviečių sluoksnio ir lengvai spustelėti; tortą statyti į šaldytuvą ir palikti pilnai sustingti. Biskvito galima ir nedėti.

Sustingusį tortą išversti į lėkštę.