„Tailandietiškų“ bananų tortas


Iš tiesų, nepaisant įmantraus pavadinimo, šiame torte tailandietiška bus tik tai, kaip bananus reikės išvirti. O šiaip tai yra tiesiog dar vienas nesunkiai pagaminamas tortukas, kurį sugalvojau iš dalies dėl šaldytuve užsilikusių produktų, iš dalies todėl, kad norėjosi išmėginti būtent tokį derinį.

Reikės:

  • Pasiruošti iš anksto:
    • spalvotos vaisinės arba uogų želė (labai tiks paruošta iš braškių sirupo). Ši želė turi būti pilnai sustingusi.
    • Pagal jūsų mėgstamą receptą keptų 3 šokoladinio skonio biskvitų.
  • Taip pat:
    • 3-jų bananų;
    • 300 g pertrintos varškės (ją galima pakeisti 2 pakeliais „Plombyro skonio“ varškės);
    • Cukraus pagal skonį (jei naudosite plombyro skonio varškę, cukraus reikėtų nepadauginti, ~5 v.š.);
    • Prieskonių (vanilės, citrinos sulčių, poros šaukštų romo ar amareto);
    • ~400 g 36% riebumo grietinėlės ;
    • 3 v.š. želatinos granulių;
    • 50 g tamsaus šokolado.

Bananus apvirti ~7min. su visa žieve, atvėsinti ir tik po to nulupti. Nuluptus sutrinti blenderiu (galima ir šakute) iki vientisos tyrelės. Į bananus įmaišyti varškę, cukrų, prieskonius.

Želatiną suberti į ˝ puodelio grietinėlės ir leisti brinkti ~5 min. Išbrinkus želatinai, tirpalą pakaitinti, kol granulės pilnai ištirps. Tada supilti į bananų – varškės įdarą.

Likusią grietinėlę išplakti iki standumo ir taip pat įmaišyti į įdarą. Įdarą padalinti į dvi dalis santykiu 2:1.

Iš anksto pasiruoštąją vaisių ar uogų želė supjaustyti kubeliais. Šiuos kubelius atsargiai įmaišyti į didesniąją dalį įdaro.

Į mažesniąją dalį įdaro suberti stambiai tarkuotą šokoladą.

Tortui skirtus biskvitus kiek sulaistyti. Šiuo tikslu labai tiktų naudoti to paties skonio sirupą, iš kurio darėte želė gabaliukus; jį geriausia kiek praskiesti virintu vandeniu, galima paskaninti keliais šaukštais alkoholio (geriausia – bananų likeriu ar romu).

Pirmąjį biskvitą aptepti didesniąja dalimi įdaro, uždėti antrąjį biskvitą, aptepti maženiąja įdaro dalimi ir užbaigti tortą paskutiniuoju biskvitu (sutepti bus ypač patogu toje pačioje torto formoje, kurioje buvo kepti biskvitai). Palikti stingti šaldytuve per naktį.

Kaip padaryti dekoratyvinius rąstus ant torto viršaus


Šie rąstai – tai dalis to paties torto, tik susukta vyniotiniu.

Tortui su rąstais kepiau tokio tipo biskvitus, kurie pirmiausia pritaikyti vyniotiniams sukti. Biskvitus pačiam tortui kepiau kaip vieną aukštesnį „kepalą“ apvalioje torto formoje, po to supjausčiau horizontaliai į tris 3 dalis (gavau tris biskvitus, kuriuos panaudojau tortui sutepti).

Tuo tarpu mažą biskvitinės tešlos dalį supyliau į kepimo popieriumi išklotą stačiakampę formą ir iškepusi (nenuėmusi kepimo popieriaus) suvyniojau į vyniotinuką. Kai atvėso, atvyniojau, viršų aptepiau dalimi viršutiniojo torto pertepimo (su šokoladu), ir susukau vyniotinuką vėl (šį kartą jau nuėmiau kepimo popierių). Tada vyniotinuką įsukau į maistinę plėvelę, kad laikytų formą, ir gerai atšaldžiau.

Sustingusį vyniotinuką perpjoviau išilgai į dvi dalis – gavosi dvi „pliauskutės“, kurias vėliau apvoliojau biskvito trupiniuose ir padariau „rąstus“.