Sviestinis kremas


Paprastai tortų sviestiniais kremais nepertepinėju – šiuos kremus naudoju tortų paviršiui sulyginti prieš apdengdama cukrine mase. Apteptas sviestiniu kremu, tortas ne tik pasižymi lygesniu paviršiumi: tokio kremo dėka torto viduje geriau išsilaiko drėgmė.

Pasidalinsiu labai paprastai pagaminamo sviestinio kremo receptu.

Reikės:

  • 200 g sviesto
  • 200 g cukraus pudros
  • 1 v. šaukšto romo ar amareto (ar kitokio mėgstamo aromato alkoholio; ar, jei mėgstate dirbtinius aromatus, galima dėti jų)
  • 1 kiaušinio trynio (pagal situaciją galima dėti 2)

Minkštą sviestą reikia išsukti iki baltumo, dalimis įmaišyti cukraus pudrą. Įkulti trynį, išsukt masę iki purumo, tada supilti aromatines medžiagas ir gerai išmaišyti. Viskas!



Kremas su grietinėlės sūriu


Šis kremas tinka tortams puošti – juo galima aptepti tortą, formuoti papuošimus konditerinio maišelio pagalba ir kt. Dažniausiai tokio tipo papuošimams naudojami sviestiniai kremai, tačiau šio kremo privalumas tas, kad jis pasižymi pikantišku skoniu – kita vertus, grietinėlės sūris yra gana brangus malonumas.

Šis kremas gali ilgesnį laiką stovėti kambario temperatūroje negesdamas, tad juo, kaip ir sviestiniais kremais, tiks puošti tortus, kurie ant stalo praleis daugiau laiko ar kurių nėra galimybės laikyti šaldytuve.

Reikės:

  • 1 - 1,3 kg cukraus pudros
  • 200 g kambario t-ros grietinėlės sūrio (parduotuvėse galima rasti originalaus „Philadelphia“ sūrio, tačiau būna ir pigesnių alternatyvų)
  • 300g kambario t-ros sviesto
  • 1/4 stikl. atvėsusio virinto vandens
  • Kelių lašų vanilės ekstrakto skoniui pagerinti
  • Druskos ant peilio galiuko

Kremo paruošimas:

Apie 800g cukraus pudros išsijokite į dubenį, padarykite duobutę centre, į ją supilkite vandenį.

Grietinėlės sūrį pašildykite mikrobangų krosnelėje apie pusę minutės ir įmaišykite į cukraus pudrą.

Į šią masę dalimis sudėkite sviestą ir gerai išsukite.

Sudėkite prieskonius (druską ir vanilės ekstraktą).

Priklausomai nuo to, kokios konsistencijos kremo norite, po truputį įmaišykite likusią cukraus pudrą. Kai kremas bus norimo tirštumo, cukraus pudros pakanka.