Tortas su šokoladinio kremo musu


Tortas formuojamas dviejose vienodo skersmens skardose (pagal duotas produktų normas, geriausia būtų naudoti 26 cm skersmens skardose).

Reikės:

  • Dviejų šokoladinių biskvitų;
  • Šokoladinio kremo muso (pagaminto iš pilnos nurodytos normos);
  • Vyšnių sluoksnis:
    • 500 g vyšnių džemo ar uogienės;
    • 6 a.š. želatinos granulių
    • Želatinos granules brinkinti užpylus šaltu vandeniu, tada pakaitinti, kol išsileis, ir sumaišyti su vyšnių uogiene. Galima papildomai aromatizuoti vyšnių likeriu.
  • Baltasis sluoksnis:
    • 1 v.š. želatinos granulių, išbrinkintų šaltame vandenyje, pakaitintų iki želatina išsileis. Skystis prieš naudojimą turi pravėsti iki kambario temperatūros.
    • 0,5 a.š. citrinos rūgštelės
    • 200 g 36% riebumo grietinėlės, išplaktos iki standumo
    • (Viską sumaišyti.)

Abu šokoladinius biskvitus įdėti į skardas, ant kiekvieno jų paskleisti po pusę vyšnių sluoksnio. Palikti šaldytuve, kol sustings.

Paruošti šokoladinį musą, ir paskleisti lygiomis dalimis abiejose skardose. Palikti šaldytuve, kol sustings.

Paruošti baltąjį sluoksnį; visą paskleisti vienoje iš skardų (geriausia – nuimamais kraštais) ir statyti į šaldytuvą. Baltajam sluoksniui apstingus, kitą torto dalį (tą, kuri nepadengta baltuoju sluoksniu) išversti iš skardos „žemyn galva“ ant baltojo sluoksnio. Tortą statyti atgal į šaldytuvą iki galutinai sustings.



Vyšnių sluoksnis.