Šolokoladinio kremo musas


Reikės:

  • 4 v.š. želatinos granulių,
  • 3 kiaušinių,
  • 50 - 80 g cukraus (pagal skonį),
  • Pakelio vanilinio cukraus arba poros lašų vanilės esencijos,
  • 1 stikl. pieno,
  • Pusės indelio „Nutella“ šokoladinio kremo.

Želatinos granules užpilti puse puodelio šalto vandens ir leisti brinkti bent 5 min.

Kiaušinių trynius plakt iki putų, tada įstatyt į karšto vandens vonelę ir toliau planakt supilt cukrų, vanilinį cukrų ir kiek pašildytą pieną.

Supilt išbrinkusią želatiną ir plakti tol, kol granulės visiškai išsilydys ir ištirps šiltame skystyje. Nukelt nuo ugnies.

Toliau plakti, įstačius į šalto vandens vonelę. Įmaišyti šokoladinį kremą. (Jei tortas bus skirtas ne vaikams, šiame etape galima musą papildomai aromatizuoti tamsaus romo šlakeliu).

Šalto vandens vonelėje stovintį vis kartkartėmis pamaišyti, kol atvės iki kambario t-ros; tuo tarpu iki putų išplakti kiaušinių baltymus. Įmaišyti juos į bepradedanti stingti kremą.

Kremą užtepti ar supilti ten, kur jis bus stingdomas, ir palikti šaldytuve per naktį.

Vėsinami išplakti tryniai.

Išplakti baltymai.